Gość Jola Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Panie Doktorze, jestem obecnie w 8 miesiącu ciąży, mialam problemy z zaparciami, czego powodem było częste silne parcie w momencie wypróżniania się. Od trzech dni, czuję lekkie pieczenie w okolicy odbytu i zmianę w postaci dziwnej błonki (nadmiaru skóry) która wychodzi z odbytu na zewnątrz. czy nadmiar tej skóry należy usunąć operacyjnie? Bo nie sądzę żeby miała nagle zniknąć. Nie wiem co mam robic i jestem załamana. Proszę o pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Prawdopodobnie doszło u Pani do powstania żylaków odbytu. W aptece dostępne są preparaty łagodzące dolegliwości (pieczenie, świąd). Poza tym radzę skonsultować się z proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi