Gość Ewelina Sz. Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Witam! Mam pytanie. W zwiazku z podejrzanymi wezlami chlonnymi na szyi skierowano mnie na rtg pluc. Dostalam opis: *Pluca bez zmian ogniskowych, wneki i przepona prawidlowe, serce polozone na przeponie, lewokomorowe, pien naczyniowy prawidlowy*. Moje pytanie w zwiazku z tym brzmi: czy jesli nie ma czarno na bialym w tym opisie napisane ze wezly srodpiersia nie sa powiekszone, mozna tak uwazac? wneki prawidlowe - czy to oznacza ze wezly nie sa powiekszone. Wizyte u lekarza mam za tydzien, chcialbym wiedziec ogolny zarys. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Rtg nie jest 100% pewnym badaniem, powinna zostać wykonana jeszcze tomografia komputerowa. Generalnie opis badania jest prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi