Gość Piotr Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Witam! Bardzo proszę o przetłumaczenie wyniku badania lekarskiego: "D.G. Oesophagitis erosiva. Gastritis." Prosze o wszelkie informacje dotyczace tego rozpoznania. jakie jest zagrozenie, czy wogóle istnieje oraz jak to leczyc i jaką dieteś twosować. Mozę wymagam wiele, ale jest to dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Nadżerkowe zapalenie jelita grubego.Leczenie,w zależności od przyczyn, i objawu,dieta ubogoresztkowa,spokojny tryb życia.Nie leczone może doprowadzić do nowotworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urszula Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 proszę o wyjaśnienie mi terminu lekarskiego .Rozpoznanie kliniczne : Gastritis erosiva a wynik badania: Antrum . Bardzo proszę o informacje jak to leczyć i właściwie co to jest . Dzięki z góry za informacje . - od Świąt pobolewało mnie w prawym boku i tak wylądowałam u Gastrologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 mam podobnie ale jeszcze ma nadżerki pokrtte hematyną .Błona śluzowa opuszki xii-cy zaczerwieniona i obrzęknięta . A ściany żołądka podatne na insuflacje powietrza -jeśli ktoś mi to wyjaśni -będe bardzo wdzięczna dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi