Gość klara 40 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam.Mam pytanie.Jestem już ponad miesiąc po operacji żylaków.Cięcie pod kolanem w ogóle nie chce się zagoić,rana mnie boli,otwarła się po zdjęciu szwów,leje się z niej cały czas limfa,a na domiar złego zrobił się czerwony obrzęk w okół rany jakieś zakażenie pooperacyjne.Jestem już po 2 serii antybiotyków obkładam nogę rivanolem lodem,bo puchnie mi noga zwłaszcza kostka.Co się dzieje?Lekarz twierdzi że czasami tak się dzieje ale niepokoi mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Nie napisała Pani jaką metodą wykonano usuwanie żylaków. Po niektórych metodach takie powikłania występują częściej. Trzeba zrobić posiew treści wydzielającej się z rany i odpowiednio do wyniku i antybiogramu dobrać antybiotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klara 40 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Zabieg wykonano metodą Varady i wewnątrzżylna laserowa ablacja żyły odpiszczelowej prawej(EVLT). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klara 40 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Wzięłam już antybiotyk doxycyclinum i nic potem amoksiklav (ten antybiotyk organizm mi odrzucił)Co będzie dalej?Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi