Gość Dorota Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam, jestem w ciąży i mam problem z zaparciami, ale ostatnio wystąpił nietypowy problem. Przy wypróżnianiu był problem żeby oddać stolec, chociaż bardzo mi się chciało, nie mogłam. W odbycie zaczęło mnie coraz bardziej boleć, aż później nie mogłam z bólu wytrzymać, gdy po ok pół godz. wszystko wyszło zauważyłam, a raczej poczułam że są dwa guzy na odbycie. Z początku masa kałowa była zbita i twarda, potem normalna. Wygląda jakby jelito częściowo wyszło na zewnątrz, myślałam , że się unormuje ale nie. Boję się, że to coś poważnego może być. Czy powinnam zgłosić się do lekarza nawet w ciąży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 To mogą być żylaki odbytu. To stan bardzo często występujący w ciąży. Jednak powinna Pani zgłosić się z tym problemem do proktologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość . Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi