Gość Anita Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Dzień dobry, Parę lat temu związku z noszeniem niewygodnego obuwia obtarłam sobie stopy. Myślałam,że to zzwykle podraznienie stóp i nie zwracałam na swoje stopy większej uwagi. Jednak po jakimś czasie okazało się,że na pięcie powstała mi twarda narośl . Strasznie się wstydzę tego problemu,nawet do tego poziomu,że w ogóle nie nosze letiego obuwia:( Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Taka narośl jest wynikiem powtarzających się otarć i tworzących się odcisków. Niestety nie ma na to skutecznej metody niechirurgicznej. Najlepiej skonsultować się bezpośrednio z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czyli taką narośl można usunąć tylko zabiegiem ? Jak taki zabieg wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Raczej tak. O wszystkim zadecyduje lekarz, gdy zbada zmianę bezpośrednio.Taki zabieg można wykonać w warunkach ambulatoryjnych, w znieczuleniu miejscowym. Zaraz po zabiegu można pójść do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Czy zabieg można wykonać bezpłatnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 witam! wydaje mi się,że mam podobny problem. Chciałabym się dowiedzieć czy jest jakaś nazwa tego schorzenia. Wygląda to mniej więcej tak: http://yfrog.com/n1p1000103oj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość k Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 ma podobny problem, żeby było ciekawiej podobne deformacje pojawiają mi się w innych miejscach stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamila Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 ja mam identyczny problem , nie wiem co mam z tymi guzkami zrobic- jak sie ich pozbyc, prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam, dołączam się do *klubu*. A może ktoś wynalazł jednak jakiś domowy sposób na pozbycie się tego *wynalazku*...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zeflik Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 JA też mam taki problem but był zbyt duży i obijał piętę i mam taką narośl .latem chodzę w klapkach to nie czuje bólu ,ale pełne buty mi ta narośl uciska i boli ,byłem u lekarza rodzinego to mówi kup sobie buty wygodne .co robić nie wiem smaruja czym się da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi