Gość Krystian Z Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam serdecznie. W najbliższym czasie mam zostać dawcą nerki dla członka mojej rodziny. W związku z tym jestem dość przestraszony ale nie oddaniem nerki ale samą operacją, a precyzując chodzi mi o znieczulenie, gdyż chciałbym być świadomy podczas tego zabiegu. Kontynuując temat mam pytanie czy przy tego typu zabiegach konieczne jest całkowite znieczulenie pacjenta czy jest możliwość przeprowadzenia tego zabiegu na tak zwanym znieczuleniu do kręgosłupa pozwalające mi na bycie świadomym podczas operacji lub czy istnieje może jeszcze inna metoda przeprowadzenia takiej operacji bym nadal podczas zabiegu był świadomy. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Najlepiej porozmawiać o tym osobiście z anestezjologiem i chirurgiem. Może to zależeć od zastosowanej metody podczas zabiegu. Raczej zabieg wykonany będzie w znieczuleniu ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drx Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Na pewno w znieczuleniu ogólnym. To zbyt poważny zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Ja miałem znieczulenie ogólne i zewnątrzoponowe na raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yanuszek stary Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 a wogóle potrzebne yest te znieczulenie?Beda mi usuwać nerkę -Tumor,hy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi