Gość Magdalena Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Witam. Mam prośbę o przetłumaczenie treści diagnozy biopsji tarczycy : ,,Struma nodosa cum metaplasia oxyphilica**. Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Wole guzkowe z metaplazją (czyli przemianą jednej tkanki dojrzałej w inną) kwasochłonną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź. Jednak prosiłabym o coś bliższego co do tej diagnozy - tzn. czego mogę się spodziewać?? Czy to nic poważnego, to moze jakaś łagodna zmiana czy też kwalifikuje się do operowania teraz lub w przyszłości??? Czy to jest guzek złośliwy?? Po prostu chcę wiedzieć na czym stoję. Powtarzam diagnozę mojej biopsji tarczycy: ,,Struma nodosa cum metaplasia oxyphilica** Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi