Gość mama Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 3 miesiące temu urodziłam synka, obecnie karmię piersią. 2 miesiące po porodzie wyczułam guzek w piersi, postanowiłam wybrać się do lekarza, który skierował mnie na badanie usg (w kwadransie przyśrodkowym lewego sutka zmiana o lekko niższym, nieregularnym echu, słabo widoczna o śr. 9,3 mm, wskazane BAC, doły pachowe wolne). Doktor wykonująca badanie nie potrafiła określić co to jest, skierowano mnie do poradni onkologicznej- niestety kolejka jest długa, a ja mam dużo niepewności. Guzek ten boli mnie przy dotykaniu. Bardzo proszę o odpowiedź, czy BAC wpływa na karmienie piersią? Jakie jest postępowanie u kobiet karmiących piersią, w takim przypadku? Serdecznie dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 BAC to biopsja aspiracyjna cienkoigłowa wykonywana pod kontrolą usg. Nie powinna mieć Pani problemu z karmieniem. Niestety opis badania nie pozwala wywniskować co to za zmiana. Stąd precyzyjniejszy wynik powinien dostarczyć BAC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi