Gość basia Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Witam,wyczuwam u siebie w wardze jamy ustnej zgrubienia i guzki(jest ich chyba z 20) różnej wielkości, niektóre są ruchome inne nie.Czy to normalne że usta są tak zbudowane, czy trzeba te guzki zbadać?Wykryłam je przypadkowo.Dodam że nie mam żadnych dolegliwości w tym miejscu, jedynie ogólnie puchnie mi ślinianka podżuchwowa.Dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Jeśli zmiany zlokalizowane są na błonie śluzowej to nie powinno być to nic niepokojącego. Natomiast zmiany w okolicy czerwieni warg powinien zbadać lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marc.cz Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Myślę że chodzi tu o gruczoły wargowe, leżą po stronie części śluzowej wargi. Są one wyczuwalne jako małe grudki, gdy palcami ujmujemy wargę lub też gdy przesuwamy wargę dolną między zębami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adelheid Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 to to jest normalna budowa warg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Przykro mi to rak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi