Gość XXXXX z Lublina Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Jestem czwartą dobę po laparoskopowym usunięciu pęcherzyka żółciowego. Zaraz po zabiegu zacząłem odczuwać silne bóle promieniujące do prawej łopatki oraz mam cały czas wieczorem temperaturę 37,5. Co może być przyczyną bóli i podwyższonej temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Okres po zabiegu jest jeszcze wczesny. Bóle promieniujące do pleców mogą być spowodowane podrażnieniem przepony przez gaz, który może nadal rozdymać struktury jamy brzusznej, gdyż jeszcze nie wchłonął się. Temperatura ciała nie jest zbytnio podwyzszona, to raczej stan podgorączkowy. Radzę udać się na kontrolę do chirurga, aby obejrzał rany pooperacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alina Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 mnie po operacji strasznie boli obojczyk kilka lat temu operacyjnie składany jestem 5dni polaparoskopii a obojczyk boli jakby był złamany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Bóle te są spowodowane podrażnieniem nerwu przeponowego w czasie napełnienia gazem jamy brzusznej. Podrażniony nerw rzutuje segment bólowy w zakresie barku i ramienia. Normalne bóle polaparoskopowe, a nie nawrót dolegliwości po złamaniu obojczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krysia 2009-04-24 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ja również mam takie bóle obojczyka szczególnie gdy leżę a mało tego jeszcze ból prawej nogi jestem po zabiegu laparoskopi 7 dni boję się zeby to nie był żylak napisz jak długo bolał cię ten obojczyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 rok temu miałam usunięty pęcherzyk żółciowy czytając wypowiedzi zastanawiam się czy ból pod łopatką jest efektem tego zabiegu czy może ucisku kręgosłupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTEK Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 mam ból pod prawą łopatką od trzech miesiecy.nasilają sie gdy wstaje rano z łóżka rano.puzńiej ten ból jest mniejszy pszy ruchu w czasie dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlotko Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 jestem 3 dni po usunieciu woreczka a tak boli mnie ten bark ze glowa mala xd ile was to bolalo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Jestem prawie rok po zabiegu i to co pamietam to tez bol barku bardzo silny trwajacy pare dobrych dni. Jednak mi zabieg malo pomogl nadal dostaje ataki jak bym miala kamienie,bol plecow jest nie do zniesienia rece opadaja,chodze od lekarza do lekarza i nawet pobyt w szpitalu niczego nie wykazal a ataki jak byly tak dalej sa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Na ból prawego barku pomogła mi rozgrzewająca maść końska. Jestem 5 dobę po zabiegu. Ostrzegam, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna 41l Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 4 doba po zabiegu. Ból z prawej strony pleców na wysokości pasa, może trochę wyżej. Czy to normalne? Nie przechodzi nawet po Ketonalu. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jagoda Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam jutro minie 5 doba jak jestem po lapara od wczoraj mam silne bóle w dołku jakby ktoś ręcznik wyciągał jest to tak silny ból ze roni mi sie słabo czy to normalne pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daria Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Jestem w 2 dobie po laparoskopii- usunięcie woreczka żółciowego. Przez te dwa dni bolał mnie mocno prawy bark. Wczoraj wziełam dwa apapy, ból był do zniesienia. Dziś rano jeszcze trochę bolało, po południu już przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi