Gość Diana D Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Jak usunąć kokosiankę z ręki jeżeli umieszczona jest na żyle?mieści się na prawym ręku między kostką palca serdecznego i środkowego!walcze z nią już ponad rok i nabiera większych wymiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Może to brodawka zwykła, czyli kurzajka. W takim wypadku najlepiej wymrozić taką zmianę preparatami dostępnymi w aptece np .Wartner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 rośnie taka roslina ,,Jaskółcze Ziele,, łamiecie je na pół i tam jest pomaranczowy sok smarujecie nim tą kokosianke i czekacie mi po dwunastu min zrobiło się czrne i mniejsze ale nie boli i nie piecze :)) UWAGA !!! Nie bierzcie tego do buzi bo to jest trucizna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Oczywiście najlepiej byłoby w tej sprawie udać się do dermatologa. Jest bardzo wiele metod usuwania brodawek skórnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darlla Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 mam kokosianki dwie na palcu i nie moge ich sie pozbyc , probowalam juz wszystkiego a do dermatologa nie pojde bo nie mam kasy, prosze pomozcie mi i czym moge ja sama sie pozbyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daryl Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Sam ja usuwałem pare razy , wyrywając , odcinając a i tak dalej robi sie nowa .. wtf co z tym badziewiem zrobic?? kupilem taki plyn coś jak lakier do paznokci ale też nic nie dało macie jeszcze jakies pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 też miałam kokosiankę, używałam takiego preparatu jak brodacid, nie pomogło, poszłam po skierowanie do chirurga i będę miała ją wycinaną... chyba najlepszy sposób by długo się z nią nie męczyć :) pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 a ja mam super przepis na pozbycie sie tej brzydkiej i bolesnej kokosianki mi brodacid nie pomogł tylko wypalił skóre i zrobiłam tak pokroilam cytryne wraz ze skórko na drobno kostke i zalałam octem tak zeby przykryc cytryne odstawilam na 12 godzin i tym sokiem przykładalam i korzenie same wyszły do wierzchu bez komplikacji i bólu naprawde polecam pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenek Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 ja byłem u chirurga laser i po krzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaśka Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ja też miałam kokosianki i mam b,dobry lek nazywa się duofilm czy jakoś tak podobnie,dodam że nie pomogło wypalanie u dermatologa,cytryna moczona w occie ani jaskółcze ziele tylko to polecam,naprawdę działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BEATA Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 ja mialam malutka na palcu.przylozylam skorke z cytryny wymoczona w occie.TRAGEDIA. pol palca teraz mam wypalonego a to badziewie zrobilo sie o wiele wieksze i do tego napecznialo.boje sie teraz ze peknie i bede miala jeszcze wiecej tego g....a.POMOCY!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zimal Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ja walczę z tym od kilku miesięcy. Zacząlem od czosnku, ale bardzo wypalił skórę, przez co kokosiana sie powiększyła. Teraz sosuje brodacid i powoli kokosianka się usuwa. Ważne jest aby pozwolić kwasowi działać. Trwa to dość długo. Kokosianki zwykle siedzą bardzo głęboki więc zanim kwas wypali warstwy aż do czystej skóry trwa to kilka miesięcy. Najlepszy napewno jest hirurg, ale virus może przenieść się z krwią w inne miejsce więc najlepiej chyba (patrzę ze swojej perspektywy) stosować brodacid lub coę podobnego i czekać. Ważne przy tym by nakładać go na cześć kokosianki pod skórą ( czyli dziś smarujemy, jutro skóra namięka usuwamy ją ale aby nie poszła krew i smarjemy jeszcze raz W ten sposob po kilku tygodniach dotrzemy do ostatniej warstwy i w końcu powinno to zniknąc) Kokosianek jest wiele i nie zawsze metody tu opisane pomogą, ale można zawsze isc do dermatologa i poprosic o krem aldara. lub ziołami bitnera smarować. Też to podobno pomaga.Ja jeszcze nie probowałem bo narazie czekam na efekt działania tego co uzywam. Zycze powodzenia i wiele cierpliwosci bo to naprawde truny orzech do zgryzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 witam dożo tych sposobów dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Poziomka Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam. Ja walczyłam z kokosiankami prawie rok temu. Dwie z nich obrały kolosalne rozmiary. A stało się to dlatego iż, na początku nie wiedziałam co to jest. Dopiero konsultacje rodzinne ujawniły rodzaj mojego problemu i zaczęłam szukać pomocy. Przeglądałam internetowe fora i przeraziłam się-chirurg, blizny, kuracja wielomiesięczna. Na szczęście, trafiłam na bardzo mądrą panią w aptece. Odradziła mi typowe środki na kokosianki, twierdząc że są nieskuteczne i drogie. Poleciła mi gęsty płyn o nazwie ABE (7zł). Jest to środek do usuwania odcisków. Jak się okazało skuteczny także jeśli chodzi o kokosianki. Mój problem można powiedzieć zniknął błyskawiczne. Te największe usuwałam 10 dni, po tych mniejszych śladu nie było już 3 dnia.Kuracja jest trochę bolesna. Tworzy się *bąbelek*, który trzeba zrywać. Jednak warto. Nie został najmniejszy ślad. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 jaskolcze ziele *) mialam pare kokosianek i potym mi wnikly *) albo idz do dermatologa *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 *znikly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi