Gość Agnieszka Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Cztery miesiące temu miałam operację laparoskopową usunięcia pęcherzyka żółciowego, jeśli chodzi o pokarmy, nie widze jakiejkolwiek nietolerancji ze strony układu pokarmowego, sprawa sie jednak tyczy alkoholu. Najmniejsza ilość nawet bardzo słabych trunków powoduje u mnie ataki dokładnie takie same jak przed operacją czyli skurczowe ostre bóle w nadbrzuszu w godzinach nocnych. Z upływem czasu od zabiegu sytuacja nie poprawia się. Czy to oznacza, że już nigdy nie będę mogła spożywać alkoholu? Czy jest jakiś sposób żeby tej sytuacji przeciwdziałać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Trudno powiedzieć czy objawy faktycznie związane są z zabiegiem. Czy jest to konkretny rodzaj alkoholu czy każdy. Po zabiegu zaleca się spożywanie niewielkich ilości alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 jest to kazdy rodzaj alkoholu a ataki powoduja nawet bardzo male ilosci, na przyklad 25 gr likieru 18%. Jeśli ataki są dolegliwosciami bólowymi dokładnie takimi samymi jakie były przy atakach kamieni to moze nie byc toobjaw związany z zabiegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Dostałam w zaleceniach taki punkt dotyczący alkoholu: - piwo, slodkie alkohole, szampany - zero - czysta wódka, wino /przynajmniej sredniej jakosci/ - kieliszek-dwa Wino pijam, 1-2 lampki bez konsekwencji bólowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi