Gość Łukasz Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Mój dziadek rok temu uderzył się w górną część futryny, Pojawił się mały guz który nie schodził. W czerwcu tego roku zaczął się powiększać. Pod koniec lipca pojawiła się taka mała gulka pod uchem i on to zaczął kręcić i w jedną noc zrobiła mu się bardzo duża gula. Podejrzenie było ślinianki podżuchwowej. Do szpitala dostał się w połowie września. Pobrali mu próbki z czoła i gardła i w ten poczuł ulgę, W piątek dostał duszności i kłucie serca. W niedziele mu puściło. Lekarze do tej pory nie wiedzą co mu jest. Wykluczyli pochodzenie zwierzęce i raka. Wyniki ma dobre. Proszę o szybką odpowiedz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Czy wykonano jakieś badania obrazowe: usg, tomografię? Jaki był wynik badania histopatologicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 USG było wykonane i powiedziano nam że ma Kamień w Śliniance podżuchwowej. Nie wykonano za to do tej pory tomografi. Wszystkie wyniki miał dobre z biopsji itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Dzisiaj uderzyłam się w czoo mianowicie w rułke na treningu. Ten guz jest dosyć duży i boli *(. Moje pytanie jest takie: Czy moze to byc coś powaznego ? Co zrobić zeby tak nie bolało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dzisiaj na lekcji wychowania fizycznego zderzyłem się z kolegą i upadając, uderzyłem tyłem głowy o podłogę na sali gimnastycznej. Mam z tyłu głowy guza, dość dużej wielkości. Po upadku wstałem od razu, tylko chwilę pokręciło mi się w głowie, trochę pobolało i przestało. Dopiero jak wracałem do domu głowa zaczęła mnie boleć. Oczywiście po powrocie do domu obłożyłem go lodem. Co zrobić? Udać się do lekarza z tymi objawami? bo wymiotów, zasłabnięć nie mam. Czy tylko jakby zaczęło się coś poważniejszego dziać udać się lekarza, a poza tym tylko obserwować? Czy iść w razie konieczności do lekarza 1 kontaktu czy jakiegoś specjalisty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi