Gość Marcin Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 2 dni temu zaczęło mnie boleć prawe najądrze ale był to ból jak po uderzeniu taki mały, lekko odczuwalny. Moszna wydała mi się dziwnie jakby napięta. Na następny dzień ból przeszedł (znaczy odczuwalny jest tylko kiedy dotykam najądrza) i pojawił się w drugim najądrzu (czuję jakby bolało mnie coś ale nie mogę tego zlokalizować, jakby trochę podbrzusze, trochę jądro; dopiero dotykając lewego najądrza czuję ból) nie mam gorączki, jądra wydają się normalne, gładkie, moszna nie wydaje się spuchnięta, jest raczej normalna miałem wrażenie że mam mniejszy wytrysk ale to może tylko złudzenie 1)czy to jest zapalenie najądrza 2)czy mam lecieć do lekarza w weekend czy mogę poczekać do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 1. To może być zapalenie najądrzy lub niewielka torbiel. 2. Można spokojnie poczekać do początku następnego tygodnia. Doraźnie można zastosować dostęne leki przeciwbólowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 a czy zapalenie najadrzy moze przejsc samo czy wymagana jest jakas kuracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Najlepiej zastosować antybiotykoterapię. Proces zapalny może się rozszerzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi