Gość Ona Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Od jakiegoś czasu, jak podcieram się po wypróżnieniu na papierze toaletowym pojawiają się niewielki kropki krwi. Wiem, że podobne tematy już były, ale wszyscy pisali albo o większym krwawieniu, albo podawali inne objawy lub wyczuli obecność guzka. Ja nie mam innych objawów i zastanawiam się, co to może być, czy mam powód do niepokoju i czy powinnam udać się do lekarza, a jeśli tak to do jakiego. Dodam, że jestem mładą osobą - mam 21 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Może to stan zapalny odbytnicy, na żylaki odbytu to nie wydląda. Warto skonsultować się z lekarzem i rozpocząć leczenie takiego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ona Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Czy jeśli tej krwi o której pisałam zaczęło pojawiać się trochę więcej (nie przy każdym wypróżnieniu) to zły znak? O czym może świadczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Powodów krwawienia może być wiele (najczęściej żylaki, stan zapalny, rzadko ale zdarza się także nowotwór). Dlatego radzę zgłosić się z tym problemem do chirurga najlepiej proktologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niepewność Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam, mam podobny problem. Również przy wypróżnianiu widać krew, i zastanawiam się czy mogą to być hemoroidy czy nie? Bo wcześniej miałam małego hemoroida, który wyszedł na zewnątrz, poszłam z tym do lekarza, ale tylko mi zaleciła zmienić tryb życia. Czy to mogą być jakieś powikłania, pęknięcia właśnie hemoroidów? Jak wykluczyć zapalenie jelita lub raka... Wybieram się do internisty, ale czekam na ubezpieczenie. Czy jakąś radę mogę otrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi