Gość Sebastian Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam ! Pod koniec br. mam się zgłosić do szpitala na zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego (kamieni). W związku z tym mam pytania dotyczące przygotowania pacjenta do zabiegu operacyjnego. Np. czy konieczne jest przed operacją wzięcie środków przeczyszczających lub zrobienie doodbytniczych wlewów oczyszczających, lewatywy itp. ? Czy konieczne jest przed zabiegiem zgolenie owłosienia na brzuchu, okolicach podbrzusza, krocza ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Nie musi Pan się depilować. Jest to niepotrzebne. Wlewki i lewatywa również. Przed operacją zostanie Pan o wszystkim poinformowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danuta Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam wlasnie jestem swierzo po usoniecia woreczka,przed zabiegiem nie bylam swiadoma jak pobyt i sam zabieg bedzie wygladal.Dowiedzialam sie wszystkiego na miejscu w szpitalu ,poszlo szybko w miare bezbolesnie.Pobyt krotki z dniem wypisu 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam a ja myslałem że do piachu człowiek idzie a tu da sie zyc z tymi objawiami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi