Gość Alex Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Witam serdecznie. Ostatnimi czasu pojawił się u mnie jakby guzek w okolicach odbytu. Z zewnątrz wygląda to tak jakby to była jakaś narośl a w środku wyczuwalna jest grudka (twarda i przy mocniejszym ściśnięciu odczuwalny jest spory ból). Mogę powiedzieć, że już kiedyś miałem coś podobnego, ale zawsze po kilku dniach zanikało to - tym razem jest już około 2 tygodni i nie chce się wchłonąć. Mam pytanie co to może być i ewentualnie czy jest potrzeba leczenia specjalistycznego tego zjawiska czy cierpliwie czekać, aż może tym razem znów się wchłonie. Jest to bardzo dyskomfortowe, gdyż przy większych rozmiarach przy wydalaniu kału odczuwalny jest ból, a teraz swędzenie notoryczne. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Na pewno z tym problemem należy skonsultować się najlepiej z chirurgiem ogólnym. Mogą być różne przyczyny takich guzków w okolicy ujścia odbytu. Najczęściej są to żylaki (wykrzepiały żylak) lub może to być jakiś guzek na podłożu zakażenia wirusowego (wirusem brodawczaka – dlatego takie guzki pojawiają się i znikają). Jednak aby postawić konkretną diagnozę trzeba się przebadać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Mam taki problem ..otóż od około 3 miesięcy w okolicach odbytu pojawia się narość ( nie umiem tego określic inaczej). Narość ta jest w miare wypukła wielkości paznokcia. Po załatwieniu sie to strasznie boli i się powieksza i leci z tego przez pewnien czas ropa i krew.. Chcę zaznaczyć że około 2 tygodniu temu byłam w szpitalu i nic nie stwierdzono . Teraz mam diete bogatoresztkową do której sie stosuje i wydaje mi się że jest jeszcze gorzej. Co to może być .. Prosze o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Trzeba w tej sprawie najlepiej skonsultować się z proktologiem. Mnie trudno określić co to może być bez bezpośredniego badania. Być może to jakiś żylak odbytu lub np. polip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulina Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Mam 19 lat i zauważyłam że w odbycie pojawiły sie u mnie 2 narośle.jak sie załatwiłam to niekiedy przy wypróżnianiu leci mi krew.Ogólnie przy załatwianiu mnie nic nie boli..strasznie sie boję bo moja babcia też miał rak w odbycie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agunia. Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Paulina ja też mam taki problem od dluzszego czasu zauważyłam dwie naraośle w okolicy odbytu i nie wiem co z tym zrobić .Bardzo proszę o pomoc do jakiego lekarza mam się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stanislaw Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 mam maly guzek na zewnatrz przy odbycie nie boli nawet podczas wypruzniania ale boli podczas mycia jest wielkosci pestki czeresni a kolor granat mam tylko uczucie jakby miedzy posladkami cos siedzialo czy jest nasto jakis zel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomi Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ja mam podobną sytuację od kilku dni i myślałem że posłucham tutaj o jakimś specyfiku na usunięcie tego bo wiadomo taka sprawa trochę irytuje nawet u lekarza czy nikt się nie zetknął z jakimś żelem który potrafi to usunąć ?? jeśli komuś coś lekarz przepisze i to zniknie to napiszcie co pomogło by można było zakupić podobny środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Witam mam duzy problem zodbytnicy wychodzi mi Guzek i jest bolesny ma 2 cm i niechce sie sam wchlonac musze wtym pomuc oprucztego mam krwawienie nawet jak mam rozwolnienie to tez eychodzi czasami po zalatwieniu mam problem zsiadaniem bo boli mocno .Bardzo prosze o pomoc bo niewiem co to jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Georgij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 To hemoroidy zapewne juz 3/4 stopien niestety... Do proktologa jak najszybciej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roksana Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 witam...podczas podcierania sie poczolam bol kolo odbytu i szczerze to boli jak .....no.....jest to twarde i wielkosci pestki od wisni...mozecie mi powiedziec co to moze byc bo nie wiem czy musze sie skonsultowac z lekarzem...dodam ze mam to od dzisiaj. pozdrawiam i dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna ,23l* Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 zakrzepica okołoodbytnicza - zakrzep brzeźny zapewne... do proktologa z tym jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi