Gość Marianna Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Dobry wieczór,wczoraj 6.10.2009 miałam usuwaną ambulatoryjnie narośl na udzie wielkość 5mm.Moje pytanie dotyczy krwawienia z rany,mam 7 szwów i dzisiaj cały czas z rany sączy się krew w niewielkiej ilości ,czy to normalne?czy powinnam udać się z tym do lekarza?Bardzo proszę o szybką odpowiedź.Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam - bardzo prosze o pomoc. Jakies dwa lata temu zdiagnozowano u mnie nerwicę, leczenie jest niestety w moim przypadku czasochłonne. Stres powoduje u mnie m.in. bardzo mocne podrażenienie jelit aż do niekontrolowanego oddawania stolca, wiem na pewno że moje problemy zdrowotne są bezpośrednio związane z reakcją organizmu na nerwy. Pięć miesięcy temu urodziłam porodem fizjologicznym synka, przez cały okres po porodzie wieczorem odczuwam zaparcie, bolesne wzdęcie brzucha i intensywne wzdęcia o zapachu cebuli. Rano natomiast pojawia się biegunka o ciemnym kolorze i konsystencji mazi. W pewnym momencie dołączyło do tego silne pieczenie odbytu czasem powiązane z bólem odbytu oraz ogólny ból podbrzusza. Byłam u lekarza gastrologa i badanie brzucha przez ucisk nic nie wykazało, mam natomiast polecenie trzymania diety właściwej dla osób z jelitem nadwrażliwym. Szczerze mówiąc niewiele trzymanie takiej diety daje. Nie wiem czy bardziej skupić się naleczeniu nerwicy - i traktować ją jako główną przyczynę dolegliwości odbytu czy szukać jakiś innych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Na pewno może Pani założyć opatrunek. Może tak być, że sączy się krew jeśli sa to niewielkie ilości. Generalnie same szwy działają hemostatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi