Gość anna Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam, Jestem po ciązy bliźniaczej, poród był rok temu. Mam duży brzuch,na opisie usg jamy brzusznej widnieje opis - rozstęp mieśnia prostego na 8 cm. Byłam u kilku lekarzy chirurgów na konsultacji- niektórzy nazywali to przepukliną kresy białej. Cały czas szukam miejsca gdzie mogłabym zrobić operację. Wielu lekarzy odradzało mi operację obawiając sie komplikacji. Sama juz nie wiem co robić.. Czy to prawda,że w takiej sytuacji cięcie operacyjne powinno być wzdłuż brzucha? (jeden z lekarzy mówił ze mogłobybyć cięcie poprzeczne, ale to wiązałoby sie z odpreparowaniem skóry, co za tym idzie strata czucia na skórze brzucha - czy to prawda?) Czy po takiej operacji mój brzuch zmniejszy się? z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Najlepiej wykonać cięcie podłużne. Nic mi nie wiadomo o Pani stanie zdrowia, ale w tym wypadku powinna Pani raczej wykonać operację naprawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi