Gość agnieszka 82 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Wynik badania cytologicznego z biopsji cienkoigłowej aspirac. wykazał cytuję* nodulus follocularis glandulae thyreoideae* koniec cytatu. Niestety nie wiem co to oznacza bo po wizycie u lekarza który przeczytał wynik pod nosem i niestety mi go nie przetłmaczył otrzymałam bardzo szybko skierowanie na zabieg chirurgiczny. Czy ten wynik oznacza coś złego ( że to może być guzek nowotworowy) Bardzo proszę o jakąs opinie bo mam mentlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Oznacza to: guzek pęcherzykowy tarczycy. Ostateczny wynik otrzyma Pani po zabiegu. Taki guzek jest zawsze podejrzany o zmianę typu nowotworowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi