Gość Kasia K Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Dziś miałam usg tarczycy i oto wynik: PP 52/16/14 mm LP 54/15/14 mm C gr 2 mm Miąższ gruczołu prawidłowej echogeniczności. W prawym płacie zwyrodniała torbielowato zmiana ogniskowa o obniżonej echogeniczności o wymiarze 17x11 mm. W lewym płacie kilka hypoechogenicznych zmian ogniskowych do srednicy 4mm. Oczywiście jestem przerażona tym guzem.. czy konieczne będzie jego usunięcie? Dodam ze wyniki hormonów tarczycy mam w normie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Być może potrzebna będzie jeszcze biopsja cienkoigłowa podejrzanej zmiany. Radże udać się z tym wynikiem do endokrynologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia K Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 dziękuję:) w poniedziałek mam wizytę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kala Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam, Czy mogę prosić o pomoc w rozpoznaniu? mam umówioną wizytę u endokrynologa, ale do tego czasu (za niecały miesiąc) chciałabym wiedzieć co się dzieje. Wyniki hormonów: tsh = *0,0005 ft4 = 2,29 anty tpo w normie USG: LP = hypoechogeniczna zmiana ogniskowa o brzeżnym skąpym unaczynieniu w CD 6x6x6 oraz bez widocznego unaczynienia o wym. 2 mm. Węzły niepowiększona Będę wdzięczna, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi