Gość Ania Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Mam pytanie. Ostatnio miałam robiona mammografię i otrzymałam wynik na którym było napisane: Nieostro obrysowany zacienienie w KD-PL, a oprócz tego było jeszcze napisane piersi oi budowie gruczołowej.... Czy moze być to coś poważnego i niepokojącego? Czy wyklucza to raka? Mam 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Taki opis wymaga weryfikacji w USG (jeśli sutek jest o budowie gruczołowej lepiej go diagnozować za pomocą ultrasonografii). Jeśli opisywana zmiana w mammografii będzie widoczna w USG należałoby wykonać biopsję cienkoigłową zmiany celem weryfikacji histopatologicznej. Zmiana raczej nie jest podejrzana o nowotworzenie. O wszystkim jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi