Gość Kamil Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Witam!! Mam 20 lat, dosyć długo uprawiałem piłkę nożną (ok. 7 lat) , od jakiegoś czasu (na początku tylko po treningach/meczach) na prawym kolanie, po prawej stronie mniej więcej na wysokości środka kolana zaczął wychodzić mi guz... Guz nie jest taki jak już niektórzy tutaj opisywali (czyli miękki i mały) ma ok.3 cm długości (uwidacznia się zwłaszcza podczas przekręcenia nogi do środka), i jest on podobnej twardości do kości...Po jego pojawieniu (jak już pisałem dawniej rzadziej, dzisiaj już częściej nawet bez dużego wysiłku fizycznego (wystarczy już spacer po trochę trudniejszym terenie) zaczyna się on pojawiać ) , ból promieniuje na całe kolano a od niedawna podczas pojawiania się guzka z drugiej strony kolana wyskakuje mi siniak na tej samej wysokości co rzeczony guzek... Co to może być??Czy jakieś zwyrodnienie czy coś innego? Proszę o szybką odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Trudno powiedzieć. Musi Pan udać się do ortopedy. Być może to narośl kostna, ale dodatkowe objawy mogą sugerować coś innego. Dlatego najlepiej skonsultować to ze specjalistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bomba Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 ja też mam coś w tym stylu nikomu nie życzę czegoś takiego, ja narazie mam o średnicy 2mm mam szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paula21 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 witam ja tez mam narosl kostna i bylam z tym u ortopedy i on mi powiedzial ze konieczna jest operacja bo moze zrobic sie z tego rak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Witam. Szukam informacji na temat narośli znajdującyh się pod kolanem i gdy czytam pytania i odpowiedzi żaden problem nie jest podobny do mojego. Mam 22 lata, zawsze miałam problem z łydkami, ponieważ po założeniu skarpetek troszkę ich objętość się zwiększała. Od kilku lat pod prawym kolanem (z przodu) rośnie mi coś w rodzaju GALARETKI. Mam to juz długo, próbowałam uporać się z problemem na siłowni - jedne co mi dały ćwiczenia to zmnieszyły obrzęk, ale to *coś* co mi się tam hoduje ciągle jest. Estetycznie nie wygląda to ładnie, ale problem w tym, że zaczyna mnie to martwić - mój ojciec miał bardzo duże żylaki. Byłam pare lat temu u lekarza rodzninnego, ale dowiedziałam się, iż to kwestia estetyczna. Ale nie wydaje mi się skoro ta galaretka rośnie mi i nachodzi na łydkę... Proszę mi napisać czy to może być groźne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Zapomniałam dodać, że jak idę ewidentnie widać jak ta moja galaretka *skacze* mi na nodze :( z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam ma 17 lat mam podobny przypadek generalnie mam guza o wielkosci 3x3 cm dzisiaj byłem u ortopedy zrobiono mi prześwietlenie (Rentden) później znów udałem sie do ortopedy i lekarz stwierdził tak : Napewno nie jest to nowotwór tylko zwykła kośc która sobie urosła. Za 2 miesące mam miec zabieg dodał jeszcze ze jak bym to zlekcewarzył to za 10-15 lat mogło by to sie przemienic w raka moje pytanie brzmi czy oby wszystko jest w porządku czy to tylko zwykła kosc czy cos poważnego ? strasznie sie boje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil2 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Kurcze... Mam 15 lat i również posiadam ten problem z guzkiem który jest mniej więcej tej samej wielkości jak u kolegi wyżej :) Z tym że hmmm... mam go jakieś 3,5 roku, leczyło mnie już 3 (niby świetnych ortopedów...) i wszyscy robili to samo najpierw rentgen a potem skierowali mnie na... teraz nie pamiętam jak to się nazywało ale to było takie leczenie laserowe i magnetyczne. Zabiegi te były codziennie w dni robocze przez miesiąc łącznie 3 miesiące na tym przejeżdzilem. No ale na czas zabiegów faktycznie coś troche przestało mnie boleć + to że 2x miałem zwolnienie z wf-u na pół roku :/ Kolana bolą do dzisiaj, bolą mnie cały czas od 3.5 roku :/ z tym że raz bardziej a raz mocniej. Po tym pisaniu o nowotworze się przestraszyłem. Możecie coś poradzić po za tym że mam iść do ortopedy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil2 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Nie napisałem... Mam tego guza na obu kolanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anit Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ja też mam guza na prawym kolanie z boku po środku. Boli tylko czasami i trochę wystaje, zrobił mi się od momentu jak zaczęłam intensywniej ćwiczyć, boli mnie po wysiłku. Najbardziej denerwuje mnie to, że wystaje.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irena Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Od jakiegoś czasu nie mogłam klęczeć na prawe kolano, bo odczuwałam lekki ból, ale nic nie było widać, więc unosiłam kolano podczas klęczenia i dałam sobie spokój. Dwa dni temu zauważyłam dość duże zgrubienie na czubku kolana, mięsiste, wydaje mi się, że jędrne, ale nic mnie nie boli przy chodzeniu. Czy mogła podpłynąć woda lub jakaś maść na czubek kolana? i to bezboleśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ustronianka Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 cześć mam 15 lat i też mam guza na górnej części kolana z tym że gram w noge od 5 klasy podstawówki nie przeszkadza mi ogólnie jak chodzę lecz gdy gram około 30 min. na początku był siniak ale potem noga zaczęła bardzo puchnąć i zrobił mi się taki wielki twardy guz... macie jakieś porady na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia1234 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ja również mam guza na prawym kolanie który strasznie boli ból promieniiuje nawet na całą noge czekam na badania które ma za 5 mies.jak myślicie co to moze być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 witam, 4 lata temu wykryto u mnie narośl kostną w okolicy prawego kolana o wym. 2x1,5 cm , została ona usunięta. wszystko było do tej pory dobrze, jedynie na zmianę pogody pobolewało kolano. Miesiąc temu zaczęło mnie kolano boleć częściej i mocniej ( a dokładnie miejsce w którym była narośl) , teraz wyczuwam znów coś niepokojącego tam. Przy najmniejszym dotyku bardzo boli, czuć ponownie jakiś guz lub narośl, pamiętam jak mój doktor mówił, że gdy zacznie odrastać to ryzyko zmiany nowotworowej w narośli wzrośnie dwukrotnie. Bardzo się teraz boję, czy to może mieć związek z niezdrowym trybem życia? alkohol, papierosy i inne używki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zosia Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Witam serdecznie,tak tutaj zagladam i czytam ,gdyż u mojego syna także pojawił się guz twardy z boku prawego kolana, trochę to go pobolewa.Był u lekarza i skierował do ortopedy ,ortopeda nic nie poradził,gdyż potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego na prześwietlenie .Więc sie martwie co wykaże przeswietlenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slawek Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam, czy te guzy pojawily sie wam po jakims urazie (upadku na to kolano)?,poniewaz ja mam taki sam guz,pojawil sie gdy upadlem na to kolano,ortopeda po badaniu powiedzial ze nic mi nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Endy Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam , mam problem od 4 lat mam z boku prawego kolana guza , 2 lata temu robilam tylko USG i ortopeda stwierdził że to raczej torbiel , lecz ból się nasila Strasznie schudlam i mam chustawki nastroju , boje się bo od czasu USG nic z tym nie robilam , a lekarz kazał mi zrobic rezonans którego nie zrobilam , guz jest twardy i od 4 lat urósł , prosze o podpowiedz co mam zrobić . Jestem za granicą i nie wiem czy mam zjeżdżać . Dodam jeszcze ze żadnego urazu nie mialam , nie upadlam nie cwiczylam . wzięło się to nagle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mareczek Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 U mnie taki guzek to było zapalenie przewlekłe jakichś mięśni w miejscu przyczepiania się do kości. Lekarz po USG zaproponował mi falę uderzeniową. Znalazłem sobie gabinet rehabilitacji na rehabilitacje.org i tam miałem zabiegi. Chodziłem na nie raz na tydzień, więc nie miałem problemu, żeby to robić. Po dwóch seriach zabiegów, jest już ok, gulka zniknęła i nic nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość k Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Witam, ponad rok temu doznałam urazu lewego kolana. Dokładniej: zerwanie wiązadeł krzyżowych przednich z zachowaniem ciagłości części włókien oraz jakieś uszkodzenie łękotki typu 1. Operacji nie miałam. Od kilku tygodni wyczuwam, że coś mi urosło z lewej strony lewego kolana. Jest to lekko widoczne, coś jak opuchlizna lecz gdy dotykam jest to twarde. Czy ktoś wie co to może być ? Czy muszę się udać do lekarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wadim Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Choroby skórne zdjęcia =>> mojachoroba.pl/zdjecia_chorob/galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi