Gość Magda Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dziś zaczoł mnie boleć odbyt. Wieczorem zobaczyłam że mam czerwonego bąbla/guzka który bardzo boli. Nie leci z niego żadna ropa, lecz jest to bardzo bolesne. Jestem już dwa lata po porodzie nie wiem czy to ma coś do rzeczy... Proszę o pomoc. Czy to hemoroid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Tak,to jest żylak odbytu,czyli hemoroidy,/przy wysiłku ,normalne/polecam nasiadówki z kory dębu i czopki na hemoroidy,dostępne są bez receptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Czy hemoroidy są wyleczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Są wyleczalne lecz mogą sie powtarzać z różnych przyczyn,jak np.wysiłek przy wypróżnianiu,ciężki kaszel,wysiłek fizyczny.Zalecone dużo błonnika w pożywieniu,dużo pić,unikać używek w nadmiernych ilościach i siedzący tryb życia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 dziś już nie mam żadnego bąbla. czy to napewno był hemoroid? nie uzyłam w ogole żadnego leku. jeśli pójde do lekarza i stwierdzi on że mam hemoroidy czy wtedy jest mozliwosc wykonania jakiegos zabiegu by raz na zawsze pozbyć się hemoroidów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 To że nie ma żadnego *bąbla*nie znaczy że się wchłonął całkowicie,tak bywa,możliwości wykonania zabiegu*na zawsze*nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyganka Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 dzien dobry chcialam wiedziec co ja mam robic dalej mialam juz 4 zabiegi a 5 zabieg dalam specjalny z narkoza jest niby ok ale ciagle mam silne kwawienie i nawet roche bol mam juz dosyc tych lekarzy moze wy wiecie co mam zeczywiscie sa 3 hemoroidy i mam je usuniete to co ja wlasciwie mam dziekuje czekam na wasz odpowiedz pozdrawiam serdecznie moze ktos mi z was pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi