Gość Paweł Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Mam 25 lat. Na lewym jądrze mam od 15 lat guzka około 3mm, którego nigdy nie badałem, gdyż byłem młodszy i nie miałem jakby ku temu potrzeby. Nie dawno na drugim (prawym) jądrze pojawił mi się drugi guzek o podobnej wielkości, tylko, że bliżej środka jądra. Zaniepokoiło mnie to i postanowiłem oznaczyć markery we krwi, ażeby wykluczyć raka. Wyniki wyszły takie : HCG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Nie znam dokładnego zakresu norm dla parametrów badań krwi jakie mi Pan podał (każde laboratorium z reguły ma własne zakresy), ale wygląda na to, że tylko LDH jest podwyższone (mało miarodajne pod względem występowania nowotworu). Trudno mi dokładnie oceniać czym są te guzki w jądrach bez badania. Mimo, że parametry krwi na markery nowotworowe są prawidłowe nie oznacza to, że wyklucza się istnienie nowotworu. Radzę w tej sprawie jednak skontaktować się z urologiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Jak leczyc wodniaka jadra po operacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Tylko operacyjnie - nie ma innej skutecznej metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Choroby jąder dużo zdjęć http://www.bolimnie.com/anatomia/jader-jadra-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi