Gość grzesiek Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Hey.mam kilka pytan. mam 20 lat.na poczatku czerwca zauwazyłem ze na stolcu jest mała kropka krwi czerwonej.tzn raz była a raz jej nie było.troche mnie to zaniepokoiło bo sie naczytałem pozniej o tych całych rakach.stolce oddawałem raczej normalnie,1,2 lub wogole raza na dzien.byłem u gastrologa.mialem badanie palcem ktore nic nie wykazało a potem koloskopie.tam wyszło ze jelito całe jest w pozadku tylko w kanale dbytu zauwazono drobne blizenki najprawdopodobniej po wczesniejszych peknieciach.potem wszystko było ok az do momentu w ktorym zauwazyłem ze niekiedy mnie zakłuje w odbycie.kłucie nie jest przez cały czas.jest kilka razy na dzien albo wogole i to takie lekkie klucie chociaz raz mnie zakuło tak mocniej jak sikałem i sie rozluzniłem.zakuwa ie niekiedy jak robie jakis ruch ciałem albo cos innego.do tego wczoraj jak rano oddawałem stolec zauwazyłem znowu mała kropke krwi czerwonej a potem jak w południe oddawałemto juz jej nie było.nie boli mnie jak sie załatwiam.zauwazyłem tez e sa dni za wiecej puszczam baków i iekiedy mam uczucie ze mi sie załatwic chce i niekiedy tak jest a niekiedy nie.zatwardzen niemam ale niekiedy sie musze długo wstrzymac i akurat wtedy mi sie bardzo chce zalatwic ale nie ide do wc.wiec mam kilka pytan* od czego te kłucia? czy ma to zwiazek z tymi blizenkami? skad ta kropka krwi? czy spowrotem sie zrobiły te blizenki i stad ta krew? jak byłem z wynikami u gasrologa to powiedział ze te kłucia sa od tych blizenek ale wtedy tej kropki krwi nie było wiec mu niepowiedziałem o niej.czy mam sowrotem isc do niego i mu to samo powiedziec i bede miał spowrotem koloskopie / ktora jest bolesna jak dlamnie.czy to moze byc jakis rak odbytu albo cus? słyszałem ze jak sie wykona koloskopie i tam nie bedzie raka to potm sie ma spokuj na jakie 10 lat bo w tym okresie sie nioc jelitach nie wytwozy...czy to prawda? skoro umnie mineło ledwie 3 mies to cze moze sie wytworzyc cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi