Gość iwona Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Prosze o interpretacje wynikow usg tarczycy: płat prawy 15/20/46mm płat lewy 11/22/56 mm cieśń 3,2 mm tarczyca bez ewidentnych zmian ogniskowych ,w części grzbietowej lewego płata obszar niejednorodny o sr 4 mm. Endokrynolog powiedziała,żeby nie robić dodatkowych badań, ze wszystko jest ok. Jednak moja sostra jest po wycieciu całkowitym tarczycy( rak brodawkowaty tarczycy 3mm z przerzutami na wezły chłonne) , wycieto jej także węzły chłonne. Moja mama ma skierowanie na onkologie z powodu wykrytych guzów na tarczycy . Czy moje wyniki badań usg moga mnie uspokoić i czy wszystko jest w porzadku? pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Tak jak powiedział endokrynolog, nie ma w badaniu znamion podejrzenia choroby nowotworowej. Proszę być pod ciągłą opieka endokrynologiczną - endokrynolog podejmuje decyzje w sprawie leczenia i diagnostyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwona Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 dziękuje za szybką odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi