Gość Ryszard Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Jestem po zabiegu już 2-tygodnie. W zastosowaniu metody leczenia napisano: CROSSECTOMIA SIN; SAPHENECTOMIA SIN oraz varicectomia cryo. Po zabiegu mam zalecenie owijanie nogi; od palców stopy do dołu kolanowego, samo podudzie, głównie łydkę oraz stopę. Z uwagi na fakt, że takie przewijanie jest w moim przypadku dość uciążliwe. Wymyśliłem następujące rozwiązanie: mam zamiar używać podkolanówki p.żylakowej { tu uzyskam równomierny nacisk na łydkę } o niskim stopniu kompresji oraz dla zapewnienia właściwego ucisku na kostkę mam zamiar zastosować opaskę uciskową na staw skokowy. Czy to jest poprawne rozwiązanie? A może wystarczy sama podkolanówka p.żylakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Wystarczy sama podkolanówka o II stopniu ucisku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi