Gość aga Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Jaka jest zasadnośc brania proursanu przy zapaleniu żółciowym żółądka jeśli miałam 2 krotnie usg i tk jamy brzusznej gdzie nie wyszły mi złogi ani kamienie w woreczku żółciowym? czytałam gdzieś że te leki wytwarzające więcej żółci w konsekwencji niszczą jeszcze bardziej śluzówkę żółądka. wyniki cholesterolu i wątrobowe też w normie. czy ten lek może mieć jakiś wpływ na torbiel wątroby którą mam (piszą w ulotce że trzeba kontrolować odczyny wątrobowe w trakcie brania leku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Lek ten nie upośledza funkcjonowania wątroby. Może być stosowany w przypadku żółciowego zapalenia żołądka. Pewnie lekarz przepisał lek bardziej ze względu na dolegliwości niż wyniki badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Wskazania: Rozpuszczanie cholesterolowych kamieni żółciowych w pęcherzyku żółciowym u pacjentów (warunkiem skuteczności leczenia jest prawidłowa czynność pęcherzyka żółciowego oraz kamienie żółciowe o średnicy nie większej niż 20 mm, przepuszczalne dla promieni Roentgena). Zapalenie błony śluzowej żołądka spowodowane zarzucaniem żółci. W przypadku braku wskazań nie stosuje się tego leku. Proszę udać się z tym problemem do lekarza, który wypisuje Panu ten lek i zapyta o wskazania. Lek nie powinien mieć wpływu na torbiel wątroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barbara Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 To samo pytanie postawie-czy ten lek nie pogarsza stanu zoladka.U meza/wzwc/zauwazylam czestsze zawroty glowy i mdlosci odkad bierze ten lek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi