Gość Iza Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dzień dobry. Kilka dni temu zauważyłam u siebie pewną wyczuwalną zmianę w jamie brzusznej, zaraz pod żebrami z lewej strony. To coś jest umiejscowione na mięśniach powłok brzusznych (tak mi się przynajmnijej wydaję). To *coś* pojawia się tylko jeśli mam napięte mięśnie brzucha i lewą rękę odgiętą w tył ciała. Ręka musi być ułożona tylko w jednej pozycji. To coś jest na takim mięśniu co idzie od okolic pępka w górę po ukosie w lewo. Krawędź tego mięśnia jest wyczuwalna jak naprężę mięśnie. Jeśli wyczuję tego guza i rozluźnie mięśnie to to coś znika. Kilka dni temu sprawdzałam to kilka razy dość mocno. Na drugi dzień ten mięsień był obolały a najbardziej to miejsce gdzie pojawia się to zgrubienie. Mam następujące pytanie: - Czy to może być jakaś zmiana nowotworowa? - Czy jeśli byłaby to taka zmiana to czy ona się napina wraz z naprężeniem mięśni i czy może znikać jak rozluźnie mięśnie? - Czy zmiana nowotworowa po długotrwałym uciskaniu może boleć? Miałem robione usg 3 tygodnie temu, ale ono nic nie wykazało. Proszę o odpowiedź co to może być. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Radzę w tej sprawie skontaktować się jeszcze z chirurgiem ogólny. Taka zmiana może sugerować tłuszczaka, jest to zmiana łagodna - można ją obserwować lub gdy daje objawy wyciąć. Wątpię, że jest to coś groźnego np. rak skoro zmiana wychodzi z powłok brzusznych i jest słabo wyczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi