Gość Kasia W. Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Witam. mam 37 lat w lutym usunięto laparoskopowo mi woreczek żółciowy, HBS +, 11 lat temu zaraziłam się toksoplazmozą. Od m-ca odczuwam ból w prawej pachwinie kująco- ciagnący. Nasila się przy siedzeniu z przechyleniem na biodro. Ale bardziej uporczywy i dokuczliwy jest ból od 3 dni w całej cześci prawej brzucha. Ból przy oddawaniu moczu i stolca ( pzy stolcu silniejszy ) umiejscowiony w okolicach prawego jajnika z przesunięciem ku prawej pachwinie. Stolec jest miękki na pzemian z wodnistym. Badanie USG jamy brzuszneji dopochwowe w normie. Morfologia, ob, CRP i mocz w normnie ( ciała ketonowe +1 ). Brak jakiejkolwiek gorączki, apetyt w normie. Przy badaniu u internisty podczas uciskania odczuwalna jest bolesność jelit z prawej strony brzucha. Nie wiem co robić wyniki sa ok, a ból nie ustaje, a wręcz nasila się. Z szacunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Czy było przeprowadzone badanie na objaw Blumberga,/badanie uciskowe wyrostka robaczkowego/.Może być zapalenie okrężnicy wstępującej.Niestety na odległość nie można wyrokowac.Jeśli ból jest wzrastający,radzę udać się do szpitala chirurgicznego na ostry dyżur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia W. Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Bardzo dziekuję za odpowiedź. Jeżeli chodzi o odczyn Blumbega to nie mam typowego bólu za każdym razem. Dwukrotnie miałam taką reakcję. Natomiast dzisiaj ból dokuczał mi głównie przy chodzeniu. Na jutro umówiłam wizytę u lekarza. Z szacunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 U mnie również od dłuższego czasu utrzymuje się z przerwami ból w prawej pachwinie i w prawej części brzucha - często po stosunku ale też samoistnie - 4 lata temu robiłam usg ginekolog. Teraz wybieram się ponownie bo to trwa- powraca -boję się ale muszę. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kostek1981 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 mnie tez czesto boli brzuch z prawej dolnej strony. ginekolog nic nie stwierdził a gastrolog po wywiadzie orzekł zespół jelita drazliwego. nie bardzo wierze w diagnoze na piękne oczy. wiec wybieram sie do chirurga bo morfologia jest ok a usg brzucha sprzed roku tez nic nie wykazało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 od 2m-cy chodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 od miesiaca mam takie objawy jak Kasia W jesli zostalyscie trafnie zdjagnozowane i leczenie pomoglo napiszcie co to bylo bede wdzieczna pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewela Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 miałam podobne objawy jak Kasia W. i okazało się po 3 latach cierpienia i usunięciu wyrostka,że to choroba Leśniowskiego-Crohna. Nic przyjemnego i nikomu jej nie życzę. Teraz Pentasa i sterydy, a ból i tak jest, nie kiedy silniejszy niż wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi