Gość Ewa Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Kilka dni temu poddalam sie zabiegowi usuniecia włókniaka 1cm X 1,2 cm. Operacja przebiegla standardowo..Na 3 dzien zostalam wypisana do domu. Czekam teraz na wynik hist.pat.//// rana cieta na 2 cm szwy rozpuszczalne. Mam pytanie czy jest sens stosowania kremu..masci lub innych specyfikow przyspieszajacych gojenie takich ran...lub powodujacych mala widocznosc blizny??? Jezeli tak to czy moge je kupic na wlasna reke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Oczywiście sens jest. Stosuje się te maści tydzień po zdjęciu szwów. Jeśli szwy nie będą zdejmowane to około 3 tygodnie od zabiegu. Można na własną rękę kupić i zastosować najlepiej żel silikonowy (np. Veraderm lub Dermatix). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 bardzo dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Ja wczoraj miałam zabieg, siedzę teraz w mieszkaniu i przykładam lód. Tak doradziła mi pielęgniarka, ale mam pytanie jak długo muszę go jeszcze przykładac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 A jak to jest z podnoszeniem, dźwiganiem? Trzeba się oszczędzać po zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andzia Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Tak trzeba się oszczędzać po zabiegu ja miałam usuwany 12 lipca uważałam na wszystko a teraz dalej mnie boli porobiły mi się krwiaki i skrzepy które mialam czyszczone i usuwane na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi