Gość Iza Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Wczoraj przez przypadek wyczułam u siebie powstający guzek w jamie brzusznej. Umiejscowiony jest on (chyba) na mięśniu pod żebrami z lewej strony. Jest on kilka cm poniżej żeber i występuje jedynie wtedy jeśli naprężę mięśnie brzucha i odegnę wyprostowaną lewą rekę w tył ciała. Ręka musi być tylko w pewnej pozycji. Bardzo mnie to zaniepokoiło i dzisiaj też wiele razy sprawdzałam tą stronę brzucha. Po powrocie z pracy bolą mnie mięśnie, które uciskałam. Konkretnie jest to mięsień który idzie z lewej strony pępka do żeber i lekko odchyla się w lewo. Po zewnętrrznrj stronie jest on bardziej wyczuwalny. Ten niby guz znajduje się przy zewnętrznej części. Najbardziej teraz mnie boli ten guzek, bo najbardziej go uciskałam. Mam następujące pytania: 1. Czy to może być jakaś poważna zmiana typu rak? 2. Jeśli rak to czy rak teraz powinien odpowiadać bólem przy uciskaniu i dotykaniu, a wcześniej go podrażniłam częstym uciskaniem? 3. Czy to może być jakaś zmiana na jelitach? Miałam robione usg jakiś miesiąc temu i nic tam nie wykryto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Opis może wskazywać na tłuszczaka,zmiana typu łagodnego.Dokładne badanie usg może wykazać.Nie jest,to powód aby się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi