Gość Aga Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Witam. Ostatnio podczas biegania powstał mi pęcherzyk między drugim a trzecim palcem u lewej stopy. Po jakimś czasie pękł (czego nie zauważyłam). Po 2 dniach (tj. wczoraj wieczorem) zauwazylam,że rana ropieje, posiada czerwoną otoczkę i idzie od niej w kierunku stopy (mniej więcej na długości połowy palca u stopy) czerwona pręga. Zdezynfekowałam ranę,zakleiłam plastrem. Byłam dzisiaj u lekarza internisty i został mi przepisany bactroban. Czy istnieje ryzyko zakażenia? Czy Bactroban skutecznie sobie z nim poradzi? W czerwcu byłam szczepiona na błonicę i tężca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Antybiotyk jest skuteczny. Trzeba teraz poczekać na jego efekty. Jeśli wyciek ropny nie zniknie w przeciągu 3 dni zgłoś się ponownie do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawid Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 idzie mi czerwona pręga od rany po nadepnięciu na gwóźdz w desce ma ona ze 7 cm długości i 1 cm czerokości czy to zakażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARTA Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 hej ja mam to samo dzis nadepnełam na gwózdz i mam pręge około 5 cm i boje sie ze to zakazenie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dzisiaj nadepnołem na gwóźd jest mała Polałem wodą utlenioną i najleiłem plaster czy to pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi