Gość Emilia. Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Od czterech lat choruję na lambię. Robię co 2 tygodnie badanie i wychodzi wynik dodatni (+). Następnie dwa tygodnie biorę tabletki Metranidazol 250mg albo Tynidazol. Po dwóch tygodniach przerwy robię badanie i wynik dalej jest dodatni. Nie wiem gdzie mam sie udać. Leczę sie u internisty i u lekarza chorób zakaźnych. Nie ma żadnego rezultatu. Bardzo proszę o poradę. Czy gdybym usunęła pęcherzyk żółciowy pozbyłabym się tego paskudztwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Nie, niestety ta choroba nie jest wskazaniem do usunięcia pęcherzyka. Lamblie nie tylko bytują w samym pęcherzyku lecz też w jelita i wątrobie - usunięcie pęcherzyka nie rozwiązałoby problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emilia. Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 u jakiego lekarza mam sie leczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Najlepiej u lekarza chorób zakaźnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi