Gość Maciek Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Zostały mi niedawno zoperowane ogromne (to nie jest przesada) żylaki powrózka (chirurgicznie, metodą Palomo). W związku z tym mam do Pana kilka pytań: Czy wobec ich rozmiarów, oraz tego, że mam je od powiedzmy 10 roku życia (tj. 8 lat) istnieje zwiększone ryzyko niepłodności w wieku produkcyjnym, powikłań pooperacyjnych, lub nawrotu choroby? Czy wspomnianą metodę uznałby Pan za najwłaściwszą w moim przypadku? Jak długo odzyskuje się sprawność fizyczną sprzed zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Metoda jest dobra, polecana przez wielu urologów. Co do niepłodności to radzę zbadać sobie nasienie, ale najlepiej po 3 miesiącach od zabiegu (całkowite wygojenie zmian i regeneracja jąder) - wtedy dowie się Pan na sto procent co z Pana płodnością. A sprawność fizyczną pełną osiąga się miesiąc po zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi