Gość Asia Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Po kilkakrotnym nieskutecznym leczeniu szczeliny (2 lata)poddałam się ostrzyknięciu botuliną. Po paru miesiącach pojawiło się zgrubienie parę milimetrów od odbytu. Po przeleczeniu antybiotykiem i metronidazolem przeszło. jednakże po paru dniach zauważyłam plamienia krew + ropa (ale bardzo mało) centymetr od odbytu na rowku w górę kości ogonowej . Lekarz lekko oczyścił ranę i znowu leczyłam się metronidazolem + neomycyna w spray. Obecnie robię nasiadówki. Jednak problem nie znika. Czy na oko można stwierdzić czy to przetoka czy torbiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asia Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Nadmienię iż miała robione wyniki krwi i CRP mam poniżej 1oraz OB - 2. Zadnych innych badań typu fistulogafia nie miałam i nikt mi ich nie zlecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi