Gość Marta K Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Witam. Mam na stopie bliznę, powstała ona po obtarciu nogi od buta. Teraz ta blizna się powiększa, na początku, po odpadnięciu strupka była to po prostu skóra o innym zabarwieniu, teraz skóra w tym miejscu jest zgrubiona i mam wrażenie że się powiększa ten obszar. Co można zrobić w takiej sytuacji? Czy usunięcie jest dobrym pomysłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 To może być bliznowiec. Najczęściej tworzą się one w bliznach chirurgicznych, przy drobnych urazach skóry, bądź po zejściu zmian zapalnych (wykwitów trądzikowych). Bliznowiec składa się z tkanki włóknistej. Jest matowobiały lub sinoczerwona (przy świeżych zmianach). Leczenie jest różne (ostrzykiwanie triamcinolonem, opatrunki). O tym zadecyduje jednak dermatolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta K Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 dziękuję bardzo, przynajmniej wiem gdzie się z tym zgłaszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi