Gość magda k. Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Cierpię na przewlekłe niezbyt silne bóle brzucha po prawej stronie od pępka w dół. Ginekolog, usg brzucha i morfologia ok.gastroskopia wykazała zapalenie opuszka dwunastnicy.raz na dwa miesiące powraca mi infekcja owsikami mimo leczenia Pyrantelum i dbania o czystość. od dzieciństwa jestem alergikiem i cierpię na AZS. moje pytanie brzmi czy te bóle mogą być spowodowaane przez alergię i owsiki. jakie badania powinnam sobie jeszcze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Bóle rzeczywiście mogą być spowodowane zakażeniem owsikami i oczywiście stanem zapalnym dwunastnicy lecz raczej bólu nie powoduje alergia. Może warto byłoby z uwagi na umiejscowienie dolegliwości bólowych wykonać jeszcze dodatkowo kolonoskopie. O tym musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi