Gość Agnieszka Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Moja roczna córeczka ma dodatkowy fałd skórny u ujścia odbytu. Zauważyłam go dopiero jak miała problemy z zaparciami, wydaje mi się że wcześniej albo go nie miała albo był mniejszy tak że nie zwróciłam na niego uwagi. Lekarz pediatra powiedział, żeby się tym nie martwić, że taka jest jej uroda. Ja jednak martwię się, że będzie jej to przeszkadzać w późniejszym życiu. Proszę o odpowiedź czy lepiej usunąć go czy zostawić w spokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Na takie pytania trudno odpowiadać bez badania. Skoro pediatra nie stwierdził nic groźnego to zapewne to tylko jakaś odmiana anatomiczna ujścia odbytu nie mająca wpływu na funkcjonowanie organizmu – nie trzeba się tym martwić. W przypadku jednak Pani wątpliwości najlepiej byłoby w tej sprawie jeszcze skonsultować się z chirurgiem dziecięcym, który po badaniu przedstawi Pani dalsze sposoby postępowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi