Gość monika Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 MAm na imię Monika jestem po usunięciu guza z poprzecznicy z częścią jelita grubego cienkiego oraz żołądka w wyniku histopatologicznym napisano- Tumor benignus subforma cicatrisationis tellarum molium regionis ventriculi et coli transversi. Co to oznacza konkretnie? Wycięto mi również sieć większą co w opisie jest nazwane Fragmenta omenti sine pathologia Co oznacza ta nazwa? Wycięto mi również naczyniaka jelita krętego.Skąd się biorą naczyniaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Po polsku rozpoznanie z guza brzmi: guz łagodny w formie zbliznowaciałej tkanki miękkiej okolicy żołądka i poprzecznicy. Czyli guz łagodny, niecharakterystyczny, prawdopodobnie pozapalny. A z sieci większej wynik: fragment sieci bez patologii. Naczyniaki są formą niekontrolowanego wzrostu naczyń. Jest to łagodny nowotwór. Powstają samoistnie, bez konkretnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi