Gość nacia1984 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam oto wynik mojego usg: w kwadransie dolno-zewnętrznym piersi prawej obszar ukladajacy sie na powięzi mpm, ugs nie jednoznaczne o wym. 13 x 16 mm do zróżnicowania ze zmianami zapalnymi vel procesem npl. Innych ewidentnych zmian ogniskowych usg nie uwidoczniono w badaniu Wskazana kontrola za 3 tyg. po antybiotykoterapi. Moje pytanie: Jak coś tam jest to na co czekać? Dlaczego nie zalecili mi biopsji? Biorę Unidox solutab, mammografi mi nie zrobili, bo dopiero po antybiotyku, a czas leci. Dodam, że zaczęło sie od bólu w piersi przed miesiaczką, tak, że nie moglam dotknąć bolacej piersi, teraz mam 9 dzień cyklu i już nic nie boli. Mastopatię wykluczyli, bo jestem za młoda. Mam 25 lat, 2 lata temu skończylam karmić piersią (karmiłam przez 2 lata). Proszę o jakieś zalecenia bo jestem kłębkiem nerwów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Trzeba poczekać na efekt działania antybiotyku. Bolesność bardziej wskazuje na stan zapalny. 3 tygodnie to krótki okres. Może zmiana wycofa się po leczeniu. Biopsja tej okolicy jest trudna. Lepiej poczekać 3 tygodnie na efekt leczenia. Proszę uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nacia1984 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Bardzo dziękuję za szybką odp. To teraz bedę sie modlić by to coś zniknęło*) Nurtuję mnie jeszcze jeden problem, wynik usg rozszyfrowałam ale nie mogę sobie poradzić z *obszar ukladajacy sie na powięzi mpm*. Co w jezyku medycznym oznacza to stwierdzenie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 na powięzi mięśnia piersiowego mniejszego czyli praktycznie pod gruczołem sutka a nie w gruczole co raczej świadczy o zmianie niepochodzącej z sutka (podejrzanej raczej o zapalenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi