Gość grzesiek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Hey.mam pytanie : czy wezły chłonne te co sa pod szczeka powinny byc wyczówalne w dotyku palcami czy nie?.i tyk wogóle jak rozpoznac ze sa one powiekszone? i czy wezły chłonne moga byc powiekszone od zepsutego zeba? po jednej stronie mam taka wieksza kulke od pozostałych i to akurat po str. na ktorej mam zepsutego zeba a dokładniej rope pod nim i to od dłuzszego czasu.prosze odp na moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Węzły nie powinny być wyczuwalne. Powiększenie węzłów chłonnych w Pana przypadku jest zapewne odczynem na stan zapalny zęba. Trzeba wyleczyć zęba, a węzły chłonne powinny się zmniejszyć lub nawet całkiem przestać być badalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesiek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ale tego wezła zauwazyłem jakies 2 tyg temu. a ten stan zapalny mam od dłuzszego czasu ok 3 mies i czy mozliwe jest to ze dopiero teraz wyszły? dodam jeszcze ze niekiedy od pewnego czasu mnie boli gardło i dziwnie sie przełyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Tak może dopiero teraz dojśc do powiększenia węzłów na skutek rozprzestrzeniania się stanu zapalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesiek Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 a czy poprzez badanie krwi mozna stwierdzic czy te wezły to sa własnie od tych zebów.bo gdzies słyszałem o jakis odczynowych wezłach ze te sa niegrozne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi