Gość iwka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam, mam 29 lat. W rodzinie stwierdzono genetyczny rak piersi (miała moja mama, prababcia i tak dalej) Genu mamy nie mam. Naleze do Poradni Genetycznej - systematycznie wg zaleceń chodzę na USG i onkologa. Od około 9 miesięcy powiększa mi się węzeł chłonny - na dzień dzisiejszy 15mm. Pani Onkolog zleciła badanie toxoplazmy. Jeśli wykluczy sie tą chorobę powiedziała, ze będą czekać mnie kolejne badania, ponieważ muszę na *coś* chorować. OPIS BADANIA: piersi gruczołowe z cechami mastopatii o bardzo gęstym utkaniu. Węzły w dołach pachowych do15mm Dodam, ze w zeszłym roku miałam wyciek z piersi - zrobiona była biopsia - nie stwierdzono żadnych komórek nowotworowych. Nie rodziłam dzieci. Nie brałam nigdy zadnych hormonów. Proszę uświadomić mnie co mi grozi... czy rzeczywiście toxoplazme moge mieć? Nie mam/ nie miałam kota* zdażyło mi się oczywiście zajadać owoce nie umyte. Jakie inne badania można zrobić przy takich objawach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Trzeba uzgodnić z onkologiem, ale oprócz badania na toxoplzamę może warto wykonać biopsję tych węzłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwka Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Proszę Was o opinie, moze ktoś miał takie same objawy Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi