Gość Witek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Jestem w chwili obecnej kilka miesięcy po operacji wycięcia guza jelita grubego. Przechodzę chemioterapię wg schematu 5Fu+LV, jestem po 3 cyklu, jeszcze 3 cykle przede mną. Pojawiły się u mnie objawy alergiczne (cieknący nos, łzawienie oczu). Wapno skutkuje częściowo. Czy mogę próbnie zastosować ammertil lub alertec - i czy jest to bezpieczne i dopuszczelne przy chemioterapii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Trzeba z tym problemem bezpośrednio skontaktować się z onkologiem. On może zadecydować o stosowaniu jakichkolwiek leków w czasie chemioterapii. Raczej nie powinno być przeciwwskazań jeśli badania kontrolne laboratoryjne są w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi