Gość ewa Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Odebrałam wynik badania histopatologiczny usyniętego guza piersi: Adenosis sclerosans et microcalciphicationes Uprzejmie proszę o inf co to dla mnie oznacza (od lekarza wiem że to mikrozwapnienia i gruczolak), czy to jest nowotwór niezłośliwy? czy usunięcie guza oznacza koniec leczenia i nie ma zagrożenia ? mam się zgłosić na mammografię za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Jest to zmiana łagodna, ale zwiększająca ryzyko wystąpienia nowotworu. Tak, za jakiś czas (wyznaczony przez lekarza) powinna Pani zgłosić się na badania kontrolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 dziekuję za odp, ale co to znaczy *zwiększająca ryzyko wystąpienia nowotworu*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Oznacza to, że takie zmiany łagodne predysponują do przekształcenia się w nowotwór złośliwy. Dlatego trzeba zachować czujność onkologiczną (okresowe kontrole wg zaleceń lekarza prowadzącego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 przekształcenia się w nowotwór złośliwy- nawet jeśli guz został usuniety w całości ? czy tzn że fakt ze miałam takie własnie zmiany zwiększa prawdopodobieństwo pojawienia się kolejnego guza łagodnego bądz raka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 bardzo proszę o odp...czy mimo usuniecia guza w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi