Gość Lucyna Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Jestem miesiąc po zabiegu i chciałabym się dowiedzieć, czy mogę zażywać tabletki odchudzające, np. Meridię? Tak się złożyło, że brałam je przed usunięciem pęcherzyka żółciowego i wówczas dostałam ataków: czy możliwe jest, że tabletki zaostrzyły stan zapalny? Czy obecnie zażywając te środki, mogę sobie zaszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Badania naukowe podają, że często w czasie odchudzania (zmniejszone wydzielanie a zwiększone zagęszczanie żółci, zwiększone prawdopodobieństwo powstania lub powiększenia się kamieni) może dochodzić do tworzenia się kamieni lub zaostrzenia objawów już występującej kamicy. Radziłbym inne sposoby odchudzania, które wolno zredukują masę ciała (głównie przez zwiększony wysiłek fizyczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi