Gość Justyna Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam. Byłam we środę na zabiegu usunięcia kaszaka. Mam tłustą cerę i w razie jakiegoś zakażenia dostałam antybiotyk i maść. Lekarz bał się, żeby nie doszło do tego zakażenia i kazał się skontaktować gdyby się coś działo. No i właśnie nie wiem. Mam 2 szwy i rana raczej się ładnie goi tylko, że jest taka trochę sina, może bardziej taka leciutko żółtawa. Wszyscy mówią tak dlatego, że się goi. Czy to prawda, czy jest to jakiś powód do niepokoju? Nie boli, tylko leciutko jak dotknę, ale to chyba normalne. I mam jeszcze takie pytanie: czy ściąganie szwów boli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Trudno mi określić bez badania czy wszystko jest w porządku. Jeśli nie ma dużej bolesności, obrzęku, zaczerwienia i nic nie sączy się z rany świadczy to o prawidłowym gojeniu (na początku może być rana zasiniona, zazieleniona lub potem żółtawa - podskórnego, niewielkiego krwiaka). Oczywiście ściąganie szwów nie boli (może tylko daje takie nieprzyjemne uczucie pociągania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi