Gość Małgorzata. Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Od ponad miesiąca mam malutki (nie zauważalny) guzek koło ucha. W dotyku jest jak ,,wystająca kość*. Czasem wydaje mi się, że się zmniejsza, czasem, że zwiększa. Raczej mnie nie boli. mniej więcej tak wygląda lokalizacja guza: http://img200.yfrog.com/i/ucho.jpg/ Co to może być? Do jakiego lekarza mam iść? Dodam, że mam 16 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Prawdopodobnie to kaszak (być może też włókniak lub tłuszczak - trudno określić bez badania), który często lokalizuje się na twarzy. Jeśli masz skończone 16 lat najlepiej poinformuj o tym fakcie rodziców i z tym problemem udaj się do chirurga ogólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wera Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 mam dokladnie to samo wlasnie w okolicy tego miejsca ale mam wrazenie ze urósl a zwlaszcza ze mam go juz chyba ponad pol roku. Nie wiem co zrobic. Ja mam 18 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wera Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 z tym ze go nie widac jest wyczuwalny wtedy gdy sie dotknie. I czasem boli dosc mocno az mam problemy z poruszaniem szczeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lenka Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam! tez się chciałam Was poradzić*/. Otóz uderzyłam się za uchem */... Nie było to mocne uderzenie ale zrobił mi sie guzek :| i bardzo boli. Tak jakby cała ta kość co jest z auchem jest powiększona .Ponadto mam podwyżsozną temperaturę i nie wiem czy to z tego czy bierze mnie jakaś grypa*/... trochę się boje . prosze o odpowiedz*/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Od uderzenia może być obrzęk lub krwiaczek. Jeśli jest gorączka to może dołączyło się do tego również przeziębienie. Jeśli ma Pani wątpliwości proszę skonsultować się z lekarzem np. rodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Chciałam napisać, że jeszcze nie byłam u lekarza. Guzek się nie zwiększył....boję się nadal iść...zresztą już prawie zapomniałam o jego istnieniu...... 4 miesiące i nie znika */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herdziu Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 niema co sie bac to tylko kaszak bo mom juz drugi raz usowany kolo ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiki Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam. Też mam taki problem. Mały twardy guzek przy lewym uchu. jest naprawdę mały i raz jest większy,raz mniejszy. Byłam u lekarza to powiedział, że to powiększony węzeł chłonny...i kazał mi smarować zwykłą maścią typu Fastum....sama nie wiem czy lekceważyć to czy może udać się do innego lekarza. Czytałam na innych forach,że to może być nawet torbiel ślinianki przyusznej. Czy ktoś może był u lekarza z podobnym problemem i załatwił to porządnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 a takie usuwanie tego to jest platne??? i czy to boli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Witam!!! Mam od 5 lat guzka na małżowinie usznej.Myślałam,że to kaszak i odkładałam pójście do lekarza,ale jak się już zdecydowałam to okazało się że to może może być coś znacznie poważniejszego:( Jestem przerażona bo to może być naczyniak lub czerniak lub włókniak,a to już nie są żarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marylka Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Hej!!! Od paru lat mam guzka w małzowinie usznej,chodziłam po róznych lekarzach i nikt nie byl mi wstanie pomóc a dokladnie wyjasnic co to jest czy trzeba jakies badanie zrobic kompletnie nic az do czasu gdy poszlam prywatnie okazało sie ze to torbiel i jest do usuniecia w naszych czasach jak nie zaplacisz to niczego sie nie dowiesz ,bede miala go wkrotce usunietego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 dziewczyny...znalazłam to forum teraz ..chciałam zadac pytane specjaliscie...ale niewiem dokladnie dzie i cos pisza ze jest płatne...niewazne!!!!! mam problem siedze i rycze....wczoraj obcinałam swojego meza...za uchem /miał juz dawno/taki guzek....mieki przesuwalny galaretkowaty wydaje mi sie/niewiem moze tylko tak mi sie wydaje/ze jakby mu sie malutki druigi zrobił......własnie pokłuciłam sie z mezem bo chciałam to jeszcze raz obejzec ..ponaddto przyszła sasiadka mówi ze brat jest po operacii bo miał raka i uzki mu na szuii porosłu...niewiem czy to zbieg okolicznosci ale wpadłam w panike siedze i wyje....mamy w domu 3 letnie blizniaki...maz ma 38 lat..prosze niech mi ktos napisze gdzie uzyskam odowiedz od pana doktora?????prosze!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Hej Ja też mam taki guzek, w tym samym miejscu co pokazała Małgosia Zauważyłam go dzisiaj, trochę boli i nie wiem czy jest to coś poważnego czy jednak samo przejdzie A wspomnę jeszcze, że mam 24 lata Dziewczyny proszę pomóżcie Może Ty Małgosiu wiesz już co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 ja dziś także wyczułam taki guzek w kształcie fasoli koło ucha zaraz pod kością policzkową... bardzo blisko ucha.. strasznie się boje:( Boli gdy dotykam. jest bardzo twardy , właśnie tak jakby wystająca kość*/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 I co Małgosiu? Wiesz co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 dziewczyny ja mam to samo co wtemacie*/ nie byłam u lekarza bo tak strasznie się boje i również mam 16 lat */ moi rodzice nawet o tym niewiedzą. ja tak strasznie oje się , że to coś poważnego */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dagmara Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Mam tak mam 14 lat Boje się nie chce mówić rodzicom co to jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 mam 12 lat i na lewym uchu mam taki guzek jest malutki twardy i przesówalny gdy dotykam to boli dla rodziców już mówiłam ale oni też niewiedzą co to jest i bardzo sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominika Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dziewczyny też to mam */// nie wiem co robić ! Piszcie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dziewczyny, naprawdę posiadanie takich wątpliwości i nie mówienie o tym chociażby rodzicom (w przypadku kiedy jesteś na ich utrzymaniu) jest mało roztropne. Większość rzeczy można diagnozować, póki jest świeże i daje jakieś objawy. :) I lepiej do tego podejść, nie w stylu *O matko*, tylko poczytać o tym na necie, pójść do lekarza i wtedy dopiero działać. Stać się stało i tylko szybkie działanie może Was uspokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sabina Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Czy juz ktos z was wie coto jest ten guzek? Nie moge znalesc nic sensownego na internecie a tez to mam I sie denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ada Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 hej ja mam takiego dziwnego guzka pod uchem,mam go juz ze dwa lata,zawsze pobolewal ale teraz bardziej,jak bylam u laryngologa to mnie zbyl,ze to wezel i po antybiotyku zejdzie,a tu nic jak był tak jest.ma ktos pomysłł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Miała to samo z lewej strony za uchem guzek laryngolog mskierował mnie na usg szyji dzisiaj odebrałam wyniki i okazało się że mam w lewej śliniacne przyusznej torbiel o srednicy 4.mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi